Koktajl jagodowy

Koktajl jagodowy

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Deser, Napoje,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Nasiona chia mieszamy z jogurtem, odstawiamy na kilkanaście minut aż napęcznieją. Jagody myjemy i osuszamy.

Krok 2
Jagody miksujemy z kefirem na jednolitą masę. Opcjonalnie dodajemy miód.

Krok 3
Do wysokich szklanek przekładamy na przemian porcję zmiksowanych jagód oraz chia z jogurtem.Wierzch dekorujemy jagodami i listkami mięty.Smacznego!

SKŁADNIKI

  • 250 - 350 g świeżych lub mrożonych jagód
  • 300 ml kefiru Milko
  • 100 ml jogurtu pitnego naturalnego Milko
  • 4 łyżki nasion chia
  • miód do smaku
  • kilka jagód do dekoracji
  • listek mięty