Kotleciki z kaszy jaglanej

Kotleciki z kaszy jaglanej

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Kolacja, Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Ugotuj kaszę. Posiekaj drobno cebulę i 2 ząbki czosnku. Podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 2
Połowę ugotowanej i ostudzonej kaszy zmiksuj na gładką masę. Dodaj ją do tej, która została wraz z podsmażoną cebulą i czosnkiem oraz koperkiem. Dokładnie połącz składni

Krok 3
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj niewielkie kotleciki, otocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

SKŁADNIKI

  • 200g kaszy jaglanej
  • cebula
  • koperek
  • czosnek
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz