Kremowa jajecznica

Kremowa jajecznica

Autor: najlepszewkuchni.pl

Jajecznica ze śmietaną to aksamitna bardzo kremowa propozycja śniadaniowa. Dzięki śmietanie jajka stają się delikatniejsze w smaku.

Danie: Śniadanie,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Dodajemy sól oraz pieprz

Krok 2
Na patelni rozgrzewamy masło. Jajka lekko mieszamy ze śmietaną, wlewamy całość na patelnię. Jak zaczną się ścinać dorzucamy posiekaną natkę pietruszki oraz drobno pokrojony szczypiorek.Podajemy od razu, smacznego!

Składniki:

  • - 5 jajek
  • - 1 łyżka śmietany 18 % Mazurski Smak
  • - 1 łyżeczka masła Mazurski Smak
  • - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • - 2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - ¼ łyżeczki pieprzu lub do smaku