Krewetki w azjatyckim stylu

Krewetki w azjatyckim stylu

Autor: najlepszewkuchni.pl

Bardzo smaczne danie. Gwarantuję, że każdemu posmakuje. Polecane na spotkania towarzyskie. Wymaga pracy , ale efekt wynagradza trudy.

Danie: Kolacja,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Trudne

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Krewetki pokroić w drobną kostkę. Rybę i mięso wieprzowe zmielić. Zmieszać z 1 jajem, imbirem, solą i ostrą papryką. Wymieszać bardzo dokładnie.

Krok 2
Z otrzymanej masy formować małe klopsiki i smażyć w oleju. Chleb tostowy posmarować przecierem pomidorowym. Klopsiki układać na chlebie tostowym, a na górze układać plaster mozzarelli.

Krok 3
Całość układać na blaszce piekarnika i podgrzewać do obrumienienia kromek.

Krok 4
Przed zapiekaniem, każda kromeczkę z klopsikiem posmarować roztrzepanym w Śmietance Łaciatej, jajkiem.

Składniki:

  • 40 dag krewetek
  • 40 dag białej ryby
  • 5 dag chudej wieprzowiny ( szynka, łopatka)
  • chleb tostowy
  • 4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 kulki mozzarelli