Łazanki z kapustą i kurkami

Łazanki z kapustą i kurkami

Autor: Anna Mochocka

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kurki myjemy, większe kroimy na mniejsze części, a małe zostawiamy w całości. Cebulę kroimy w kostkę i wraz z kurkami smażymy na oleju aż kurki zmiękną. Kapustę kiszoną odciskamy z soku, i gotujemy do miękkości.Kapustę kroimy na mniejsze części i dodajemy podsmażone kurki. Farsz doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron mieszamy z farszem i podsmażamy na kilku łyżkach oleju,często mieszając.

Wskazówki

Zamiast kurek do łazanek możemy użyć pieczarek

  • 250 g makaronu łazanki,
  • 20 dag kapusty kiszonej,
  • 50 dag kurek,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oleju