Świeże warzywa to doskonałe składniki, które pomogą nam w utrzymaniu zdrowej i szczupłej sylwetki. Dodatek czarnuszki sprawi, że danie nabierze ostrzejszego charakteru. Danie doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako zdrowa, niskokaloryczna kolacja.
Danie: Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Sezam
Fit
W pierwszej kolejności jajka gotujemy na twardo.
Pomidorki koktajlowe dokładnie myjemy i kroimy na pół. Awokado kroimy na pół, pozbywamy się pestki, obieramy ze skórki i kroimy każdą połówkę w plasterki tak, aby utworzyć kwiatek. Możemy też awokado pokroić w oddzielne plasterki i ułożyć je w dowolny sposób na sałatce.
Na półmisek wykładamy sałatę, następnie dodajemy awokado oraz aromatyczne pomidorki koktajlowe.
Kiedy jajka są już gotowe, obieramy je ze skorupki, kroimy na połówki i układamy na naszej sałatce.
Teraz wystarczy tylko skropić sałatkę sokiem z limonki i oliwą oraz doprawić solą i pieprzem. Następnie posypujemy wierzch sezamem oraz czarnuszką, które wzbogacą smak naszej lekkiej sałatki.
Do takiej sałatki możemy dodać kaszę kuskus, która idealnie będzie się z nią komponować.
Dodaj komentarz