Letnie gazpacho z arbuza

Letnie gazpacho z arbuza

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Zupy, Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Arbuza bez pestek pokrój w kostkę. Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Jalapeno drobno posiekaj.

Krok 2
Umieść 6 szklanek arbuza, połowę ogórka, jalapeño i ocet z czerwonego wina w blenderze. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 3
Przelej gazpacho do dużej miski i dodaj resztę arbuza oraz ogórka. Chłodź w lodówce przez co najmniej 30 minut.

Krok 4
Rozlej gazpacho do 4 miseczek i każdą porcję udekoruj jagodami. Smacznego!

Składniki:

  • 8 szklanek arbuza
  • 1 ogórek
  • 1 papryczka jalapeño
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • 1 szklanka świeżych jagód