Idealny na obiad. Smaczny i pożywny. Pięknie prezentuje się na talerzu i szybko z niego znika. Z pewnością posmakuje całej rodzinie.
Danie: Obiad,
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Ze śmietanką
Krok 1
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, drobno siekamy natkę pietruszki. Pieczarki kroimy na plasterki. Boczek kroimy na mniejsze plasterki i obsmażamy na maśle. Dodajemy pieczarki i całość podsmażamy.
Krok 2
Gotujemy al dente makaron i odcedzamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.
Krok 3
W misce rozrabiamy parmezan, śmietankę Łaciatą 18% i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Gorący makaron dodajemy na patelnię z masłem, boczkiem i pieczarkami. Dodajemy również różyczki brokułu. Całość zalewamy masą śmietankowo-czosnkowo-serową. Mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.