Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Cukinię i paprykę dokładnie umyć, cebulę obrać.

Krok 2
Pokroić cukinię w półplasterki, cebulę i paprykę na kawałki.

Krok 3
Do miski wlać oliwę z oliwek, dodać zioła prowansalskie i szczyptę soli.

Krok 4
Wrzucić pokrojone warzywa i wymieszać, aby równomiernie pokryły się marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Krok 5
Następnie nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków i grillować, aż warzywa zmiękną.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1-2 cebule czerwone
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • Sól
  • 4 łyżki oliwy z oliwek