Mini serniczki z jagodami

Mini serniczki z jagodami

Autor: Bożena Kujawska

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Twaróg przekręcamy przez maszynkę dwukrotnie i wkładamy do garnka. Masło kroimy na drobne kawałki i dodajemy do twarogu. Wsypujemy cukier oraz cukier wanilinowy. Dodajemy całe jajka i wszystko mieszamy. Garnek stawiamy na małym ogniu ciągle mieszając doprowadzamy do połączenia się składników, a następnie do zagotowania. Dodajemy budyń w proszku, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Po zdjęciu z ognia dodajemy kilka kropli aromatu i dzielimy ser na dwie części. Jedną pozostawiamy białą, a do drugiej dodajemy jagody i mieszamy. Po ostudzeniu przygotowane foremki napełniamy serem, wierzch posypujemy migdałami, dekorujemy owocami i wstawiamy do lodówki do stężenia.

  • 8 sztuk foremek waflowych,
  • 1 kg twarogu,
  • 20 dag masła Łaciate,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 3 krople aromatu śmietankowego,
  • 1/2 szklanki jagód,
  • 8 łyżeczek siekanych migdałów,
  • 1 łyżka cukru wanilinowego