Mix sałat z grilowanym bakłażanem

Mix sałat z grilowanym bakłażanem

Autor: Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Bakłażana pokroić w 1 cm plastry, oprószyć solą i pozostawić na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i włożyć na rozgrzaną patelnię grillową. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony, ostudzić.

Krok 2
Sałatę umyć, osuszyć porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski.

Krok 3
Umyte rzodkiewki pokroić w półkrążki, Paprykę bez nasion i bakłażana pokroić w słupki, pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.

Krok 4
Wszystkie składniki razem połączyć, skropić sosem winegret, wymieszać.

Składniki:

  • 20 dag sałaty mix
  • ½ bakłażana
  • ½ papryki
  • 3-4 rzodkiewki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2-3 łyżki sosu winegret
  • Sól
  • Oliwa