Pyszne muffiny z dodatkiem kremu śmietankowego i malin to idealny deser na lato.
Danie: Podwieczorek, Deser,
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Ze śmietanką
Krok 1
Włączamy piekarnik i ustawiamy na temperaturę 170ºC.
Krok 2
Mąkę przesiewamy do dużej miski wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy sól, resztę cukru, roztrzepane widelcem jajka, wanilię, olej i mleko. Wrzucamy kawałki posiekanej czekolady. Łączymy wszystkie składniki. Całość niedbale mieszamy.
Krok 3
W misce ubijamy śmietankę Łaciatą z cukrem pudrem na sztywny krem. Schładzamy w lodówce.
Krok 4
Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Nakładamy po 3 łyżki ciasta do każdej foremki (do 2/3 jej wysokości).
Krok 5
Pieczemy 25 minut. Przed podaniem dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą oraz malinami.