Naleśniki z łososiem to smaczne i oryginalne danie, które pozytywnie zaskoczy każdego. Mogą stanowić dodatek do dania głównego, lub jego podstawową część. Nie są trudne w przygotowaniu.
Danie: Śniadanie,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Jajka łączymy z mlekiem, wsypujemy mąkę i mieszamy na jednolitą masę, dodajemy tymianek, sól i ewentualnie wodę do rozrzedzenia. Całość mieszamy.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, smarujemy słoniną, ciasto wlewamy na patelnię, rozprowadzamy ruchem kolistym po całej patelni i smażmy naleśniki.
Krok 3
Cebulkę podsmażamy na maśle, dodajemy do twarogu, przyprawiamy solą i białym pieprzem.
Krok 4
Każdy naleśnik najpierw smarujemy twarogiem, a następnie układamy plaster łososia i składamy w naleśnik.