Naleśniki z pieczarkami i cebulą to idealna propozycja na obiad lub kolację.
Danie: Kolacja,
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Wegetariańskie
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę, jajko i mleko, aż uzyskasz gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie - dodaj mąki, jeśli za gęste - dolej odrobinę mleka. Kiedy będzie miało odpowiednią konsystencję odłóż na 10 min.
Krok 2
Pieczarki obierz i pokrój cienko. Cebulę i szczypiorek posiekaj drobno.
Krok 3
Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Dodaj cebulę i pieczarki. Smaż przez ok. 5-7 min. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Przestudź.
Krok 4
Na innej patelni usmaż naleśniki z dwóch stron, aż do zarumienienia.
Krok 5
Na każdego naleśnika wyłóż porcję pieczarek z cebulą, garść szczypiorku i łyżkę śmietany. Zawiń w rulon.
Krok 6
Podawaj od razu z dodatkiem śmietany. Smacznego!