Naleśniki z pieczarkami i cebulą

Naleśniki z pieczarkami i cebulą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Naleśniki z pieczarkami i cebulą to idealna propozycja na obiad lub kolację.

Danie: Kolacja,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
W misce wymieszaj mąkę, jajko i mleko, aż uzyskasz gładkie ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie - dodaj mąki, jeśli za gęste - dolej odrobinę mleka. Kiedy będzie miało odpowiednią konsystencję odłóż na 10 min.

Krok 2
Pieczarki obierz i pokrój cienko. Cebulę i szczypiorek posiekaj drobno.

Krok 3
Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Dodaj cebulę i pieczarki. Smaż przez ok. 5-7 min. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę. Przestudź.

Krok 4
Na innej patelni usmaż naleśniki z dwóch stron, aż do zarumienienia.

Krok 5
Na każdego naleśnika wyłóż porcję pieczarek z cebulą, garść szczypiorku i łyżkę śmietany. Zawiń w rulon.

Krok 6
Podawaj od razu z dodatkiem śmietany. Smacznego!

Składniki:

  • 100 g mąki
  • 1 jajko
  • 200 ml mleka UHT Łaciate 2%
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • śmietana Łaciata 12%
  • olej