Danie: Deser,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Krok 1
Ubijamy białka na sztywno. Po ubiciu dodajemy łyżka po łyżce cukru. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, chwilę miksujemy. Następnie ocet winny i znów miksujemy.
Krok 2
Z gęstej masy na blaszce formujemy dwa okrągłe placki (około 20cm). Wkładamy do nagrzanego piekarnika temp 120st (30minut) Kolejnie zmniejszamy do 100st (pozostawiamy na 2h)
Krok 3
Miksujemy przez 5 minut serek, śmietankę i cukier waniliowy. (produkty mleczne dobrze schłodzone)
Krok 4
Po wystygnielęciu bezy układamy jeden placek na spód. Przekładamy połową masy, Kolejnie układamy owoce, resztę masy i przykrywamy drugim plackiem.