Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Krok 1
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać żółtka, śmietanę, starte orzechy i skórkę pomarańczową, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Krok 2
Następnie ciasto rozwałkować, wylepić foremki i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180°C około 15 minut. Upieczone wyjąć i ostudzić.
Krok 3
Galaretkę rozpuścić w ½ szklanki wrzącej wody, przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, połączyć z galaretką.
Krok 4
Śmietanę włożyć do szprycy cukierniczej i ozdobić zimne tarteletki. Na środek ułożyć po łyżeczce masy krówkowej, posypać posiekanymi orzechami.
Tartaletki ozdobić według własnego uznania.