Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Autor: Ania321

Osób: 11

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Pieczarki oczyścić i pokroić w dość drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane masło i podsmażyć przez kilka minut.

Krok 2
Następnie przełożyć pieczarki do miski, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, wymieszać. Doprawić farsz papryką słodką, pieprzem i solą.

Krok 3
Ciasto francuskie pokroić na dwie równe części. Na każdą z nich nałożyć farsz i zwinąć w rulon.

Krok 4
Następnie pokroić rulony na kawałki. Posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.

Krok 5
Piec paszteciki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem.

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 300 g pieczarek
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1-2 łyżki sezamu
  • Jajko do posmarowania
  • Sól
  • Pieprz