Osób: 11
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Pieczarki oczyścić i pokroić w dość drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane masło i podsmażyć przez kilka minut.
Krok 2
Następnie przełożyć pieczarki do miski, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, wymieszać. Doprawić farsz papryką słodką, pieprzem i solą.
Krok 3
Ciasto francuskie pokroić na dwie równe części. Na każdą z nich nałożyć farsz i zwinąć w rulon.
Krok 4
Następnie pokroić rulony na kawałki. Posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
Krok 5
Piec paszteciki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem.