Pieczarki zapiekane to pomysłowe danie, które możemy przygotować według własnych upodobań smakowych. Farsz z sera i boczku to oryginalny pomysł, który nadaje się na każde przyjęcie.
Danie: Kolacja,
Osób: 7
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczarki czyścimy i usuwamy nóżki. Każdą pieczarkę solimy i przyprawiamy pieprzem.
Krok 2
Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki. Do środka każdej pieczarki wkładamy pokrojony plaster boczku, na to tartą mozzarellę.
Krok 3
Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.
Krok 3
Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.