Pieczarki zapiekane z boczkiem i serem

Pieczarki zapiekane z boczkiem i serem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pieczarki zapiekane to pomysłowe danie, które możemy przygotować według własnych upodobań smakowych. Farsz z sera i boczku to oryginalny pomysł, który nadaje się na każde przyjęcie.

Danie: Kolacja,

Osób: 7

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczarki czyścimy i usuwamy nóżki. Każdą pieczarkę solimy i przyprawiamy pieprzem.

Krok 2
Plasterki boczku kroimy na mniejsze kawałki. Do środka każdej pieczarki wkładamy pokrojony plaster boczku, na to tartą mozzarellę.

Krok 3
Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.

Krok 3
Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Po wyjęciu od razu podajemy.

Składniki

  • - 14 pieczarek większych
  • - ok 150-200 g tartej mozzarelli
  • - 14 plasterków boczku wędzonego (cienkich)
  • - 1/3 łyżeczki soli lub do smaku
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu lub do smaku