Pieczona cukinia z kukurydzą

Pieczona cukinia z kukurydzą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pieczona cukinia to przysmak dla wegetarian. Prosta, tania i szybka potrawa. Wykorzystasz produkty, które masz w domu i wyczarujesz przepyszne danie.

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 180°C.

Krok 2
Myjemy cukinie. Przecinamy ją na pół. Łyżką wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy cukinię oliwą z oliwek, posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Nakładamy kukurydzę (alternatywę stanowi dowolny inny produkt). Posypujemy startym żółtym serem.

Krok 3
Pieczemy 15-20 minut (w zależności od wielkości cukinii).

Wskazówki

Podajemy posypane świeżą natką pietruszki.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 50 g kukurydzy
  • Oliwa z oliwek
  • Świeża natka pietruszki
  • Tymianek
  • 100 g sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz