Pierniczki bezglutenowe

Pierniczki bezglutenowe

Autor: Beatka

Danie: Deser,

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Należy pomieszać wszystkie produkty, aż do połączenia się ich za pomocą miksera.

Krok 2
Następnie należy włożyć ciasto do lodówki i pozostawić na pewien czas.

Krok 3
Kolejno rozwałkować ciasto i wykroić na dowolne kształty.

Krok 4
Piec w temperaturze 170 stopni C ok. 8 minut.

składniki

  • 3 szklanki mąki bezglutenowej
  • 70 g masła Łaciate
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kakao