Placki z tuńczykiem

Placki z tuńczykiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Cebulę pokroić bardzo drobno, cukinię umyć i zetrzeć na małych oczkach na tarce. Połączyć składniki w misce, dodać tuńczyka, jajko, mąkę, majonez i siemię lniane. Wymieszać łyżką.

Krok 2
Konsystencja masy musi być dosyć gęsta. Na patelni rozgrzać olej. Masę nakładać łyżką, obsmażać z obu stron około 3 minut. Odsączyć z tłuszczu i podawać.

Składniki:

  • - 1 puszka tuńczyka w oleju
  • - 1 duże jajko
  • - 2 łyżki mąki
  • - 1 cebula
  • - 1/2 małej cukinii
  • - 1 łyżka majonezu
  • - 2 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • - sól i pieprz