Masełko ziołowe stanowi wręcz idealny dodatek do mięsa - w tym również do jagnięciny. Warto przygotować jednorazowo większą jego ilość i mieć je zawsze pod ręką, gdy przyjdzie na nie ochota. Nadaje ono potrawom wspaniały smak i zapach. Kotleciki jagnięce z masłem ziołowym nie mają sobie równych!
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie usmaż na rozgrzanej z 1 łyżką masła patelni. Smaż przez ok. 5 min, a następnie przestudź. Pozostałe masło zostaw w ciepłym miejscu, aby trochę zmiękło.
Krok 2
Wszystkie zioła i przyprawy wymieszaj dokładnie ze sobą. Dodaj do nich cebulkę z czosnkiem i pozostały kawałek miękkiego masła. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki.
Krok 3
Kotlety jagnięce posmaruj lekko masełkiem ziołowym i upiecz na grillu, aż do zarumienienia z obu stron. Na ciepłe kotlety połóż ponownie masełko ziołowe. Smacznego!
Pozostałe masełko ziołowe możesz przechowywać w lodówce lub zamrozić na później.