Pulpeciki w sosie śmietankowo-koperkowym to smaczne i pożywne danie polecane dla całej rodziny. Delikatny sos śmietankowo-koperkowy nadaje mu niepowtarzalny smak.
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Ze śmietanką
Krok 1
Mięso mielone mieszamy z pokrojoną drobno cebulą, jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.
Krok 2
Formujemy pulpety niewielkich rozmiarów, które następnie obtaczamy w mące. Pulpety smażymy na rozgrzanym oleju na patelni przez 5 minut z każdej strony. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Krok 3
Gdy mięso będzie gotowe, wyciągamy je na talerz. Do śmietanki Łaciatej dodajemy pokrojony drobno koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Pulpety polewamy przygotowanym sosem śmietankowo-koperkowym.