Rolada z kremem toffi

Rolada z kremem toffi

Autor: najlepszewkuchni.pl

Słodki wypiek o smaku toffi. Puszyste i delikatne ciasto na każdą okazję.

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C.

Krok 2
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Stopniowo dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolita masę. Przelewamy do blachy wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20 minut.

Krok 3
W garnku gotujemy budyń. Ucieramy z masłem i dodajemy masę korówkową. Wierzch upieczonego ciasta smarujemy przygotowana masą. Zwijamy na kształt rolady.

Krok 4
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Ciasto:

  • 4 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Masa:

  • 1 budyń śmietankowy w proszku
  • 500 ml mleka
  • 4 łyżki masy korówkowej
  • 1 kostka masła

Dodatkowo:

  • Cukier puder