Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Następnie posmarować dżemem żurawinowym i ułożyć pokrojone w słupki morele. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć ziołami prowansalskimi, mieloną papryką i kolorowym pieprzem. Skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w temp 190 stopni.
Danie: Obiad,
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie posmarować dżemem żurawinowym i ułożyć pokrojone w słupki morele. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną.
Krok 3
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć ziołami prowansalskimi, mieloną papryką i kolorowym pieprzem.
Krok 4
Skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w temperaturze 190°C.