Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Jarmuż dokładnie oczyścić, porwać na kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć przez około 1-2 minuty, aż liście lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Krok 2
Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Ułożyć na nim jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 3
Oprószyć papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.
Krok 4
Na wierzchu ułożyć ser żółty pokrojony w paski.
Krok 5
Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 6
Piec przez około 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.