Roladki z kurczaka z czerwonymi porzeczkami, pieczarkami i cebulką

Roladki z kurczaka z czerwonymi porzeczkami, pieczarkami i cebulką

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszne roladki z kurczaka zapiekane w sosie z czerwonej porzeczki sprawią, że poczujesz się jak w dobrej restauracji. Pięknie prezentują się na talerzu i wybornie smakują. Idealnie nadają się na ważne okoliczności i przyjęcia.

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przygotowanie

Krok 1
Filety z kurczaka rozkrawamy tak, aby każdy z nich utworzył jeden duży, cienki płat

Krok 2
Pieczarki i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy całość na oleju. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie układamy na filetach i zawijamy w roladki. Wiążemy.

Krok 3
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy słodką papryką. Dodajemy białe wino, miód i porzeczki.

Krok 4
Pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 szklanka białego wina
  • 250 g czerwonych porzeczek
  • 3 łyżki miodu