Sałatka jajeczna z chrzanem

Sałatka jajeczna z chrzanem

Autor: Niezapominajka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę na siatce. Obraną cebulę drobno posiekać. Paprykę i korniszony osączyć i pokroić w kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

Krok 2
Dodać posiekany szczypior, połączyć z tartym chrzanem i majonezem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.

Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 korniszony
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka marynowana
  • 3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cukier do smaku