Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, ogórkiem, serem feta i miętą to idealna propozycja na letnią kolację lub dodatek do dań z grilla. Warto użyć prawdziwej, greckiej fety, która wykonana jest z mleka owczego i koziego - jej smak idealnie współgra ze słodyczą arbuza. To danie będzie na pewno miłym zaskoczeniem dla gości.
Danie: Kolacja, Sałatki,
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Krok 1
Przygotować dressing: wszystkie składniki wymieszać w miseczce.
Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 3
Miętę drobno posiekać.
Krok 4
W dużej misce wymieszać arbuza, ogórka, fetę, cebulę i miętę. Zalać dressingiem i dokładnie wymieszać. Udekorować listkami świeżej mięty.