Sałatka z awokado, pieczarkami i cukinią

Sałatka z awokado, pieczarkami i cukinią

Autor: najlepszewkuchni.pl

Awokado uważane za egzotyczny owoc, coraz częściej pojawia na polskich stołach. Awokado mimo swojej kaloryczności wspomaga odchudzanie, chroni przed chorobami serce i zdrowie, wspomaga pracę układu pokarmowego i mózgu oraz chroni wzrok. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam,

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Pieczarki parzymy w gorącej wodzie. Następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez 3-5 minut.

Krok 2
Do miski wsypujemy roszponkę, szpinak i pieczarki.

Krok 3
Umyte awokado kroimy w plasterki. Układamy je na sałatce. Ostatnim krokiem jest dodanie pomidorków koktajlowych.

Krok 4
Teraz wystarczy polać wszystkie składniki sosem sojowym i posypać sezamem.

Składniki:

  • - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • - 0,5 kg pieczarek
  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 0,5 opakowania szpinaku
  • - 0,5 opakowania roszponki lub rukoli
  • - sos sojowy
  • - garstka sezamu
  • - oliwa z oliwek do smażenia