Awokado uważane za egzotyczny owoc, coraz częściej pojawia na polskich stołach. Awokado mimo swojej kaloryczności wspomaga odchudzanie, chroni przed chorobami serce i zdrowie, wspomaga pracę układu pokarmowego i mózgu oraz chroni wzrok. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna.
Danie: Kolacja, Sałatki,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Soja, Sezam,
Wegetariańskie
Fit
Krok 1
Pieczarki parzymy w gorącej wodzie. Następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez 3-5 minut.
Krok 2
Do miski wsypujemy roszponkę, szpinak i pieczarki.
Krok 3
Umyte awokado kroimy w plasterki. Układamy je na sałatce. Ostatnim krokiem jest dodanie pomidorków koktajlowych.
Krok 4
Teraz wystarczy polać wszystkie składniki sosem sojowym i posypać sezamem.