Sałatka z borówkami amerykańskimi, serem feta i kurczakiem to prawdziwe lato zamknięte na talerzu. Z pewnością zasmakuje zwłaszcza miłośnikom słodko-słonych połączeń. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze wspaniale wygląda. Sałatkę można serwować ze świeżą lub podpieczoną bagietką.
Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad,
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Bez glutenu
Krok 1
Kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. W miseczce połączyć 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól, pieprz i obie papryki, włożyć filet i dokładnie wymieszać. Usmażyć na patelni w całości, następnie pokroić w plastry.
Krok 2
Składniki sosu wymieszać ze sobą.
Krok 3
Fetę pokroić w drobną kostkę. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni.
Krok 4
Marchewkę obrać. Obieraczką do warzyw wyciąć cienkie wstążki i następnie pokroić je w słupki.
Krok 5
Na talerze położyć rukolę. Rozłożyć równomiernie także marchewkę, filet z kurczaka, ser, borówki. Polać sosem i posypać płatkami migdałów.