Sałatka z czerwoną fasolą i orzechami

Sałatka z czerwoną fasolą i orzechami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Czy orzechy włoskie to najzdrowsze orzechy? Przyjęło się, że tak właśnie jest. Na pewno ich powszechność ma tu spore znaczenie, ale orzechy włoskie to naprawdę bomba odżywcza i prozdrowotna.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy,

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Orzechy wkładamy do łuparki i obieramy z łupin, możemy je też rozdrobnić na mniejsze części.

Krok 2
Teraz dokładnie myjemy ogórka pod bieżącą, letnia wodą, następnie kroimy go na mniejsze części, nie musimy obierać go ze skórki. Marchewkę podobnie jak ogórka myjemy, ale zdejmujemy z niej skórkę i kroimy.

Krok 3
Zostało nam tylko odcedzić czerwoną fasolę i dodać do pozostałych składników, a całą sałatkę posypać rozdrobnionymi orzechami.

Składniki

  • garstka orzechów włoskich
  • 1 ogórek
  • 1 marchewka
  • 1 puszka fasoli czerwonej