Sałatka z dorsza z ziemniakami, pieprzem i pomarańczą

Sałatka z dorsza z ziemniakami, pieprzem i pomarańczą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Połączenie ryby, ziemniaków i pomarańczy jest możliwe. Wypróbowaliśmy je w naszej pysznej sałatce, która potrafi nasycić i dostarczyć wartościowych składników odżywczych z produktów, z których się składa oraz zaskoczyć smakiem i oryginalnością.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1 
Aby szybko i sprawnie wykonać sałatkę musimy odpowiednio rozłożyć przygotowywanie poszczególnych składników w czasie. Najpierw obieramy, kroimy na drobne części ziemniaki i wrzucamy je do osolonej, wrzącej wody na około 20 minut.

Krok 2
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Po 10 minutach gotowania ziemniaków, wstawiamy do piekarnika rybę. Dorsz będzie szybko gotowy w takiej wysokiej temperaturze i zachowa swoją soczystość.

Krok 3
Teraz wystarczy odcedzić ziemniaki, dodać do nich upieczone i rozdrobnione polędwiczki oraz szpinak. Kiedy te składniki znajdują się razem w misce wystarczy pokroić paprykę, wykrawając z niej środek, obrać i rozdrobnić pomarańcze.

Krok 4
Całość mieszamy ze sobą, przyprawiamy zmielonym i dekorujemy niezmielonym pieprzem.

Składniki:

  • 5 ziemniaków
  • 2 duże pomarańcze
  • 1 czerwona papryki
  • 1 opakowanie szpinaku
  • Pieprz
  • 2 polędwiczki z dorsza