Sałatka z opieniek

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 kg opieniek
  • 1 kg cebuli
  • 1 szklanka oleju
  • 360 g koncentratu pomidorowego
  • ulubione suszone warzywa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zmielić podgotowane grzyby. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju. Grzyby połączyć z cebulą, dodać suszone warzywa, koncentrat pomidorowy i olej, wymieszać. Przelać do garnka i dusić mieszając przez co najmniej 20 min. Gorącą masę przełożyć do słoików na przetwory i pasteryzować 10 min.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.