Sałatka z ricottą

Sałatka z ricottą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Podgrzać ocet balsamiczny i rozpuścić w nim cukier. Roszponkę opłukać i osuszyć, ułożyć na półmiskach. Awokado obrać i pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i położyć na sałacie. Dodać serek ricotta i ułożyć plasterki truskawek. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, polać sosem balsamicznym.

Składniki

  • roszponka (lub sałata)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 200 g truskawek
  • 125 g serka ricotta
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • sok z cytryny
  • SOS BALSAMICZNY:
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru