Sandwich z kurczakiem i chutney z mango

Kurczak w połączeniu ze słodkim chutney z mango smakuje rewelacyjnie. Chutney idealnie pasuje również do serów. Przepis jest prosty w wykonaniu i bardzo oryginalny.

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Chutney

  • - 3 mango
  • - ½ szklanki posiekanej cebuli
  • - 2 ząbki czosnku
  • - ½ szklanki cukru trzcinowego
  • - 1 szklanka białego octu winnego
  • - 1 szklanka wody
  • - 2 łyżeczki drobno startego imbiru (świeżego)
  • - ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • - ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • - ½ łyżeczki soli
  • - 3 łyżki drobno posiekanej mięty (możemy dać mniej albo pominąć)
  • - 1 pomarańcz (skórka)
  • - 100 g orzechów nerkowca

Dodatkowo

  • - 100 g fileta z kurczaka
  • - ¼ ogórka zielonego
  • - 2 listki sałaty
  • - ulubione pieczywo np. ciabata
  • - masło do smarowania
  • - 1 łyżeczka oliwy

Przygotowanie

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.