Serek z zieloną cebulką i szczypiorkiem

Serek z zieloną cebulką i szczypiorkiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Serek z dodatkiem cebulki i szczypiorku to bardzo klasyczne połączenie. Idealny pomysł na rodzinne śniadanie.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Opakowanie białego sera przekładamy do głębokiej miski i ucieramy ze startą cebulką przy pomocy widelca, dolewając śmietankę Łaciatą, aż uzyskamy kremową konsystencję.

Krok 2
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 3
Łączymy serek ze szczypiorkiem, którego odrobiną posypujemy wierzch serka dla dekoracji.

Wskazówki

Zamiast szczypiorku można dodać do serka rzeżuchę, kiełki, rzodkiewkę czy ulubione zioła.

Składniki

  • 200 g białego sera (śmietankowego) Łaciaty
  • 1-2 łyżki zielonej cebulki (startej na drobnych oczkach tarki)
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli