Sernik cytrynowy

Sernik cytrynowy

Autor: JowitaP

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przygotowanie

Pieczenie spodu biszkoptowego.
Biszkopt pieczemy z podanych składników 15 minut w piekarniku.

Przygotowanie masy serowej.
Łaciaty łączymy z połową rozpuszczonej galaretki i sokiem z cytryny.

Składanie sernika.
Na upieczony spód wlewamy masę serową do stężenia. Następnie połowę rozpuszczonej galaretki i plasterki cytryny. Schładzamy.

Wskazówki

Deser wstawiamy do lodówki na godzinę.

Biszkoptowy spód

  • 100 g mąki,
  • 100 g cukru,
  • 2 jajka

Masa sernikowa

  • Serek śmietankowy Łaciaty,
  • 200 ml galaretki przezroczystej,
  • Sok z cytryny

Galaretka

  • 200 ml galaretki przezroczystej,
  • 1 cytryna