Sernik Łaciaty

Sernik Łaciaty

Autor: najlepszewkuchni.pl

Doskonały sernik, który wykonasz tylko z 4 składników!

Danie: Deser,

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj twaróg sernikowy. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Następnie dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką. Możesz dodać bakalie.

Krok 3
Masę wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem, posypaną bułką tartą i wyłożoną herbatnikami (herbatniki możesz zastąpić kruchym ciastem).

Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 1 godziny w temperaturze 160-170°C. Smacznego!

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego Łaciaty 18%
  • 100 g cukru
  • 6 jajek
  • herbatniki