Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Krok 1
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć i odsączyć, a następnie zalać zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz. w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w paski.
Krok 3
Ogórki pokroić w paseczki.
Krok 4
Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki.
Krok 5
Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie dodać do sałatki.
Krok 6
Posypać solą i pieprzem do smaku i wymieszać wszystko razem dokładnie.
Krok 7
Udekorować kleksem z majonezu.