Śledzie z fasolą białą

Śledzie z fasolą białą

Autor: Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć i odsączyć, a następnie zalać zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz. w chłodne miejsce.

Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w paski.

Krok 3
Ogórki pokroić w paseczki.

Krok 4
Śledzie wyjąc z mleka, odsączyć, pokroić w 2 cm paseczki, dodać do nich cebule i ogórki.

Krok 5
Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać woda i odsączyć na sicie, następnie dodać do sałatki.

Krok 6
Posypać solą i pieprzem do smaku i wymieszać wszystko razem dokładnie.

Krok 7
Udekorować kleksem z majonezu.

Składniki:

  • ½ kg filetów śledziowych
  • 2 szkl. zimnego mleka Łaciate
  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 puszka fasoli białej konserwowej
  • 2 cebule
  • Sól
  • Pieprz
  • Majonez