Słodkie podudzia z kurczaka

Słodkie podudzia z kurczaka

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Przygotowanie

Przygotowanie:
Wymieszać razem sos teriyaki, płynny miód, sos sojowy, musztardę, tabasco i mąkę kukurydzianą. W powstałej marynacie obtoczyć mięso. Pozostawić mięso w lodówce na co najmniej kilka godzin, najlepiej całą noc, a następnie piec przez 45 minut w temperaturze około 180 °C. Smacznego!

Składniki:

  • 1 kg podudzi z kurczaka
  • 5 łyżek sosu teriyaki
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 4 krople tabasco
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej