Śródziemnomorska sałatka wegetariańska

Śródziemnomorska sałatka wegetariańska

Autor: najlepszewkuchni.pl

Szparagi posiadają niezliczoną ilość składników mineralnych i witamin. Są niskokaloryczne, ponieważ w 100 gramach zawierają tylko 18 kcal, dlatego zalecane są dla osób na diecie. Ponadto są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Przygotowanie

Krok 1
Szparagi, pomidorki i paprykę dokładnie umyj. Szparagi potnij na 5 cm kawałki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i lekko podsmaż szparagi.

Krok 2
Z papryk usuń gniazda nasienne i potnij je na kawałki różnej wielkości. Pomidorki przekrój na połówki.

Krok 3
Podsmażone szparagi przełóż do miski, dodaj pokrojoną paprykę i pomidorki. Całość dopraw solą i pieprzem oraz polej odrobiną oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj. Smacznego!

Składniki:

  • 400 g szparagów
  • 2 żółte papryki
  • 200 g zielonego groszku konserwowego
  • 250 g pomidorków cherry
  • 1 łyżka oleju z pestek winogrona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz