Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych

Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Ogórki również zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę oraz majonez, wymieszać.

Krok 3
Doprawić surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Krok 4
Podawać jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 rzodkiew biała
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka śmietanki Łaciata 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • Pieprz
  • Sól