Surówka z kalarepki

Surówka z kalarepki

Autor: Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę, cebulę posiekać razem ze szczypiorem.

Krok 3
Jabłko umyć i zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

Krok 4
Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.

Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Składniki:

  • 1 młoda kalarepka
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 cebulki dymki
  • 1 jabłko
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny