Surówka z selera, marchewki i kukurydzy

Surówka z selera, marchewki i kukurydzy

Autor: Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Kukurydzę i seler osączyć z zalewy.

Krok 2
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Krok 3
Cebulę bardzo drobno posiekać.

Krok 4
Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z cytryny.

Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.

Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Składniki:

  • 10 dag selera marynowanego
  • 10 dag kukurydzy konserwowej
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezy light
  • Pieprz
  • Sól
  • Szczypiorek siekany