Danie: Deser,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Krok 1
W jednym naczyniu wymieszaj składniki mokre: rozgniecione widelcem banany, olej, roztrzepane jajka i mleko.
Krok 2
W drugim naczyniu wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier trzcinowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Krok 3
Wsyp suche składniki do mokrych i wymieszaj.
Krok 4
Dodaj przestudzoną kaszkę jaglaną.
Krok 5
Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
Krok 6
Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut- do suchego patyczka.
Krok 7
Babeczki ostudź na kratce.
Krok 8
Dekoracja: 1️⃣ Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (u nas czekolada gorzka) i polej babeczki. 2️⃣ Buźkę zrób z biszkopcików, oczka i nosek z czekoladowych drażetków, a uszka z precelków. 3️⃣ Za pomocą wykałaczki namaluj usta i kropeczki w oczkach. Smacznego !