Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Krok 1
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć do momentu, aż cebula stanie się szklista.
Krok 2
Dodać rozmrożony szpinak i dusić przez kilka minut.
Krok 3
Dodać śmietanę oraz jogurt naturalny, wymieszać.
Krok 4
Posolić danie i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 5
Dodać makaron tagliolini ugotowany al dente w osolonej wodzie.
Krok 6
Wymieszać i dusić jeszcze 1-2 minuty.
Krok 7
Nałożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w drobną kostkę.