Tagliolini ze szpinakiem i fetą

Tagliolini ze szpinakiem i fetą

Autor: Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć do momentu, aż cebula stanie się szklista.

Krok 2
Dodać rozmrożony szpinak i dusić przez kilka minut.

Krok 3
Dodać śmietanę oraz jogurt naturalny, wymieszać.

Krok 4
Posolić danie i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 5
Dodać makaron tagliolini ugotowany al dente w osolonej wodzie.

Krok 6
Wymieszać i dusić jeszcze 1-2 minuty.

Krok 7
Nałożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w drobną kostkę.

Składniki:

  • 300 g makaronu grube wstążki
  • 200 g sera feta
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz