Danie: Deser,
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Wegetariańskie
Krok 1
Do miski włożyć wszystkie składniki ciasta i krótko je miksować do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy. Ciasto podzielić na 3 części. Do każdej części dodać odrobinkę barwnika spożywczego i dokładnie wymieszać. Do papilotek nakładać po 1 łyżce każdego koloru ciasta. Piec w 200 stopniach ok. 20 minut.
Krok 2
200ml śmietanki doprowadzić do wrzenia. Wrzucić połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić, aby polewa lekko zgęstniała.
Krok 3
Polewę podzielić na 3 części. Do każdej wsypać odrobinę barwnika spożywczego do czekolady i dokładnie wymieszać.
Krok 4
Wystudzone muffiny smarujemy kolorowymi polewami i natychmiast układamy ozdoby cukrowe, posypki i to, co podpowie nam wyobraźnia.
Krok 5
Muffiny zachwycą każdego. Smacznego :)
Jeśli nie masz czasu przygotować polewy, możesż użyć np. gotowego lukru kolorowego.