Tosty francuskie z twarogiem i malinami

Tosty francuskie z twarogiem i malinami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Tosty francuskie w nieco innym wydaniu - przełożone serem twarogowym i świeżymi malinami. Posmakują nawet zagorzałym przeciwnikom śniadań na słodko. Pyszne i rozpływające się w ustach. Po takim śniadaniu dzień z pewnością będzie lepszy!

Danie: Śniadanie,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
W głębokim talerzu roztrzepać jajka z mlekiem i solą.

Krok 2
W misce wymieszać twaróg z cukrem.

Krok 3
Każdą kromkę chleba tostowego posmarować z jednej strony twarogiem. Na czterech z nich rozłożyć maliny. Przykryć pozostałymi kromkami, twarogiem do środka.

Krok 4
Na patelni rozgrzać masło z olejem.

Krok 5
Złożone tosty obtoczyć z każdej strony w roztrzepanym jajku. Położyć na patelnię. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Krok 6
Tosty francuskie przełożyć na talerze. Posypać cukrem pudrem i udekorować świeżymi malinami

Wskazówki

Zamiast chleba tostowego wykorzystać można czerstwą chałkę lub inne pieczywo.

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • Twaróg Mazurski Smak półtłusty
  • 150 g malin
  • 6 łyżek mleka Łaciate
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła Mazurski Smak
  • 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • - cukier puder do oprószenia
  • - świeże maliny do podania