Wątróbka wieprzowa smażona

Wątróbka wieprzowa smażona

Autor: najlepszewkuchni.pl

Wątróbka wieprzowa smażona to szybkie, smaczne danie, które posmakuje każdemu. Idealne do ziemniaków czy też ryżu. Wątróbka może być także podana jako dodatek do pieczywa.

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Wątróbkę bardzo dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze fragmenty. Każdy kawałek wątróbki dokładnie obtaczamy w mące i umieszczamy na rozgrzanym oleju na patelni.

Krok 2
Wątróbkę smażymy po 4 minut z każdej strony.

Krok 3
Na koniec wątróbkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Krok 4
Danie podajemy na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu.

Składniki:

  • - 350 g wątroby wieprzowej
  • - 1 łyżka mąki
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżka majeranku
  • - 5 łyżek oleju do smażenia